Pages

Wednesday, September 9, 2015

Pengalaman rumah pertama: Progress rumah

Assalamualaikum semua :)

alhamdulillah alhamdulillah
Syukur tak terkata
Besar sungguh kuasa Allah, syukur pada mu Ya Allah tuhan sekalian alam....
Hanya mampu bersyukur di atas nikmat yg Allah kurniakan...semoga diriku menjadi a better muslimah, aminnnn... Tolong doakan ye:)

Post ni sy just nak share sebab terlalu gembira dengan progress rumah kami, alhamdulillah. Sokongan dan support dari suami tercinta dan keluarga hanya Allah dapat membalasnya.
Skrg ni semua urusan dengan pihak lawyer dan bank dah selesai, ada beberapa urusan je lagi dengan pihak pemaju yg sy belum selesaikan, inshaaAllah dalam masa 6 bulan akan diselesaikan, amin.

Sekarang ni sy dalam proses untuk keluarkan duit kwsp. Documents yg kwsp mintak pun da ready, tq kepada lawyer kami yg cekap buat kerja, tinggal lagi sy perlu serahkan documents tersebut kepada pihak kwsp. InshaaAllah minggu depan, tak sempat lagi minggu ni, tak dapat cuti lagi.

Pembinaan rumah pun rasanya dah masuk 80% siap... InshaAllah.. Pagar pun da dalam proses pembinaan da, kabinet dapur da pasang. Cepat dan cekap pihak pemaju buat kerja. So far sangat berpuas hati dengan hasil kerja pemaju kami, cepat dan cantik serta kemas hasil kerja dia, alhamdulillah. Pihak bank pun cekap dan sentiasa update kami, pegawai bank yg sy berurusan sgt baik orgnya, bnyak membantu saya dan suami. Alhamdulillah. Pihak lawyer pun sama, cekap buat kerja dan mudah berurusan dengan diorang. Alhamdulillah... Syukur semua urusan menjadi mudah... Terima kasih Ya Allah..

Di sini sy sertakan sekali pics rumah yg latest last week. Teruja pulak, rasa nk g tgk tiap2 hari je hehehe...






5 comments: