Pages

Wednesday, September 9, 2015

Aisyah sakit lagi..

salam semua...
Hope semua sihat..

Last week aisyah admitted kt kbmc sebab terkena jangkitan kuman di paru2 ataupun medical term nya bronchopneumonia. Ingatkan demam biasa, mommy macam biasa try not to panic, bagi ubat demam, ubat batuk biasa dulu. Masuk hari ke 3, aisyah da muntan2, masuk je susu terus muntah, xminum pun muntah smpai dia da sangat letih. Mommy bawak ke hospital terus kena tahan ward. Pagi esoknya aisyah da start lelah, bernafas pun tercungap2 dan ada bunyi, rupanya aisyah kena jangkitan kuman di paru2. Huhu.... Kesian anak mommy. Letih je memanjang, merengek, tak nak susu, manjaaa sgt. 5 hari mommy cuti jaga adik aisyah sakit. Lastnya aisyah da sembuh, mommy pulak yg sakit, hehe... Takpe mommy sakitpun, yang penting anak sihat, alhamdulillah.

Alhamdulillah masuk kbmc, bilik yg selesa, management pakar yg tiptop, adik aisyah pun cepat sembuh, alhamdulillah. Total bil hospital asenya rm3800. Plus, syukur semuanya free, guna medical card prudential. Mommy just bayar pendaftaran je rm25, yang lain semuanya di tanggung oleh prudential. Syukur.. Sesiapa yang nak tahu detail pasal medical cad prudential ni, bole contact suami saya merangkap agent prudential takaful. Boleh tgk quotation dulu, serendah rm130 per month da bole dapat medical card yg full package (hospital bills + saving + protection).
Boleh contact nombor ni 0133872486 (En Asyran). Nanti suami akan explain dengan detail, bole dengar je dlu, tnya dia smpai puas hati, lpas tu bole tgk dulu quotation, kalo setuju baru proceed, kalo nk survey2 dulu pun boleh. InshaaAllah best service guarantee :)








4 comments: