Pages

Wednesday, April 2, 2014

Hotel Renaissance

Assalamualaikum

This post I just wanna share some ppictures of us at this hotel. As I mention in earlier post, today we're going to stay at this hotel for one night. Its a free gift though from Prudential. Alhamdulillah rezeki Allah kurnia.

My first impression is good. The staffs were friendly, not double standard even though this is a free gift. They treat you the same. Even call to our room whether we satisfied or wanna change room. Very nice kan. Alhamdulillah.

For me I gave this hotel 5 stars. The room is exquisite and elegance. Wifi super laju, haha. Easy for me to post pics or update blog, haha.

Here some pictures :)



























Housewife

Assalamualaikum

Apa khabar semua? Semoga semua gembira suka hati ye, hehe
Cause I'm so happy
Happy being a housewife dalam cuti ni. Bahagia sungguh. Alhamdulillah. Doakan saya suatu hari nanti saya bole jadi fulltime housewife. Sekarang ni belum boleh lagi, kena kerja dulu for a better life.

Salah satu project ataupun benda yang saya suka buat adalah memasak dan baking, yeayyyy... Its like a therapy for me. Bezanya sekarang baby aisyah da big girl, so dia lah yang paling sibuk kat dapur tiap kali mommy nk masak. Favorite place aisyah kat dapur adalah depan fridge dengan pintu fridge tu terbukak. Dia pun sibukla duk 'simpan' barang2 dalam fridge tu. huhu.. Pape pun mommy bahagia melayan keletah adik aisyah ni.











Tuesday, April 1, 2014

Time flies fast

Yepp
Time sure flies fast !!!
Opps assalamualaikum semua

Sedar tak sedar da masuk tarikh 2/4/13
My babygirl da genap 15 bulan umurnya. Makin besar makin comel, makin bijak dan baik hati. Hehe... Apa yang dia makan mesti nak bagi mommy rasa jugak. Sampaikan susu botol dia pun nk share ngan mommy, baikkan my babygirl, hehe. Tq sayang.

2/4/14 means that tinggal 5 hari je lagi cuti ku, huhu... Cepat betul masa berlalu. 2 minggu cuti ni macam baru 2 hari je cuti. Haihhh.. Amirah tak baik mengeluh!!!

Papepun alhamdulillah da habis housemanship, sekarang bermula hidup baru as Medical Officer. Stamp cop tak tukar lagi dari UD41 ke UD44. Alhamdulillah da naik UD44. Syukur bertambah lagi rezeki Allah kurniakan. Sekarang pun banyak dapat tawaran locum di private clinics dari kawan2. Cuma saya belum bersedia nak buat locum or part time di private clinic dalam masa cuti ni. Sayangggg wooo cuti.. Bukan senang seorang doctor nk dapat cuti. Ni pun dapat cuti sebab peralihan nak naik pangkat ke UD44. Gunakan sebaik mungkin cuti ini untuk keluarga. No works during holidayyyy yeayyy !!!

Makin dekat ngan tarikh start kerja sebagai MO ni, semakin berdebar plak rasanya. Borang tukar untuk penempatan kekal tak isi pun lagi. Masih belum buat keputusan nak berpindah ke mana. Kalau ikutkan family, diorang nak aku stay kelantan je. Aku pun kalau bole nak stay kelantan je. Masalahnya hospital berpakar di kelantan da full loaded da. Yang ada klinik kesihatan yang hulu2 sana, taknakla. Kalau aku ke luar negeri kelantan, kesian kat family pulak. Lagi2 atok nenek aku yang bergantung kat aku untuk jaga diorang, bawak balik ubat2 every month, check darah sume. Aku je cucu doctor yang tinggal di kelantan, yang lain semua kat luar negeri. Mintak2 la aku dapat stay kat tanah merah ni. Even hospital daerah je tapi at least specialist hospital. And dapat la aku terus berkhidmat untuk keluarga ku :)

By the way, aku dapat floating medical. Seram jugak nak jadi MO medical yang bakal super duper busy nanti. Aku redha jela. Aku akan cuba my best.

Okey enough pasal kerja. Now the fun part. Esok aku dan hubby dan aisyah akan menginap di Hotel Renaissance kt KB tu je. Sebenarnya kami menginap ni percuma je. Hubby dapat hadiah cabutan bertuah masa dinner kat hotel tu, dinner Prudential Takaful dia. Did I mention my husband is Prudential Takaful agent group Al-Isra', hehe... Tak sabar aih rasanya esok nih, haha.

Okeyla, stop dulula. Nak tido da. Badan pun da penat, baru lepas buat fruits tart untuk mr hubby, glad he liked it.

Good night semua. Jangan lupa basuh kaki dan baca doa sebelum tido :)