Pages

Saturday, September 28, 2013

Our little gateway~

Alhamdulillah... Last week mommy dapat cuti 2 days and off 2 days... Total 4 hari:)
Alhamdulillah saya gunakan dengan sebaiknya..

First day cuti- mommy ada appointment dengan dentist. Gigi geraham ku berlubang and I had apontaneous throbbing pain for more than a week!! Tak tahan da. My dentist suggest that I had root canal treatment but tak boleh buat kat htm, kena pegi hrpz, kena set new appointment segala bagai, and just cannot tolerate the pain anymore plus susah nk dapat cuti, so I decided untuk cabut gigi!! Huhu.. Drastic but no choice. Hubby ada temankan sepanjang proses cabut gigi tu, hehehe...


Second day cuti- mommy bawak aisya pegi sunat. Hehe.. Yes sunat my babygirl yang da 8 months old. Okey I know, memang lambat, tapi mommy got no time, soriiii icha sayaaangg.. Aisya sunat kt Hosp Annisaa' kota bharu. Aisya nangis kejap je, good girl aisya ni..

Third day - off day, hari khamis. Since ianya bukan cuti, but off day, so pagi tu mommy kena dtg morning round dalam ward ngan specialist, after round siapkan kerja skit and around 12 noon mommy balik kerja. Lepas rehat2 , mommy and abi came out with sudden and interesting idea.. Bercuti!!!! Yeayyyy

Kitorang bertolak da lewat sket sbab last minute pnya plan. After post call last night, habis kerja da tengah hari. Then ambik aisyah kat rumah my parents first. Sampai sana, my youngest sis and bro nak ikut jugak, so ke as2 barang diorang dulu. My mom plak da masak siap2, siap bekalkan makanan and lauk pauk sume. Tq umi. Last2, lpas asar baru bertolak.

Sampai gua musang da malam. Kami bermalam kat Hotel Kesedar Inn that night. Kebetulan ada kursus cikgu2 dan pelajar2, so agak meriah jugakla. This is second time kami bermalam di Kesedar Inn. Not bad, selesa, hotel staff yg friendly, harga berpatutan include breakfast buffet. Worth la dengan harga yg di bayar.

The next day, after breakfast, kitorang bertolak ke Cameron Highland. Alhamdulillah perjalanan lancar. Mommy memang motion sickness, after took meds, terus dozed off. Hehe.. Sedar2 je sebab ucu dan pakcu jerit excited da sampai. Pemandangan yg cantik di pagi hari. Kabus tebal, tak nampak jalan. Sejuuukkkk. Cakap pn keluar asap, hahaha. Aisyah pn excited, siap lompat2 lagi. Aisyah pakai macam org nk gi main salji je.. Hehe.. Cejukk kann...

First thing cari hotel. Last nighy mommy and abi da cari via internet, da kol, sume full, huhu. Tu la, last minute sangat. Kalau ada pun yg rate memang mahal gler, 600 plus up to thousand. Ayoyoyo...

Abi cakap xpe, dun give up, kita cari lagi pagi ni. Kalau takde jugak, petang nanti drive balik, takyah bermalam. Cari punya cari sampai kat Tanah Rata, Alhamdulillah rezeki kami. Kejap je cari, tak sampai sejam. Kitorg menginap di Hotel Cool Point. Cantik hotel tu. tempat yg cantik. Parking lot bnyak. Tapi no breakfast. Huhu.. No worries, kedai makan bnyak gler kat Tanah Rata tu. guess what? Murah pulak tu. Alhamdulillah. Kami ambil family deluxe, 3 katil, baru rm 160. Thank you Allah.

Tempat yg kami pergi
- ladang strawberry
- flower farm
-cactus farm
-vegetables farm
-cameron valley tea
-ladang teh boh
-pasar malam kt brinchang

Makanan kat sana best sangat, macam2 choices. Kebetulan malam minggu ada pasar malam, murah gler makanan, buah2an, strawberry chocolate fondue. Apa lagi, mommy memang shopping sakan la. Barang aisyah banyak skali. Hehe.. Mommy xreti2 nak balik hotel sampai malam, last2 aisyah da penat baru mommy balik hotel, hehehe..

Pictures I update later ye.. Internet slowwwww ...
Salam

Sunday, September 22, 2013

surgery posting

salam everyone :)

I'm in surgery posting rite now. as I promised before, I will share some experiences while I'm in this posting. this is my 5th posting. Alhamdulillah. I hope Allah SWT will give me strength to go through every posting including this one.

I'm sure every one in HTM know what it's like to be in surgery posting here. Even my colleges from HRPZ that came here for only a month, persistently asked me 'How do I survive this?'. I don't have the answer yet. My goal in surgery is a short term goal, hehe. I set goal by day or at most by week. pejam celik da 2 months I'm in surgery and now I got the 'rentak' or 'style' or means that I can slowly adapt with the environment. You not only have to be hardworking or over working, but you have to be smart too. one thing for sure in this posting, I became more responsible, more holistic, and more dedication in my work.

I like this posting. quite an interesting posting. Eventhough I already at 5th posting and I have one more posting left, I still not make up my mind in which posting I will be settling down after this. I have to make solat sunat istikharah after this. Like my abah said, just believe in Allah, have faith, Allah knows best for me. InsyaALLAH I can survive this.

bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian =)


Thursday, September 5, 2013

Kelate vs tganu

Actually pic ni da lama, last week kot tapi xde masa nk post, skrg baru ada masa.

Mommy dan aisya teman abi pegi tgk bola kelate vs tganu.
And of course la kelate menang, haha (riak plak).






LOML 😘

Aisyah Humaira binti Mohd Asyran

Budak tecit ni la cinta hati mommy skrg
Balik kerja even mommy penat pun, tetap mommy luangkan masa untuk babygirl comel ni..
Hanya Allah yang tahu perasaan menjadi ibu ni sangat indah:)

Aisya sekarang da 8 month old, da besha da anak mommy ni
Da pandai duduk
Da cam mommy dan abi dia
Stranger anxiety pn makin kuat
Makin comel, hehehe