Pages

Saturday, June 22, 2013

Aisyah asyik main kaki :)

Salam semua...

My babygirl da 5 and 1/2 months skrg. Sejak kebelakangan ni aisyah suka sangat main kaki. Dalam 2-3 hari ni aisyah da berjaya masukkan her own toes ke dalam mulut dia, hehe. Tapi my mom not happy sebab orang2 tua cakap baby nk dapat adik baru kalau dia asyik masukkan kaki dalam mulut. Haha.. Tak boleh percaya semua tu karut, hanya dengan kuasa Allah je yang boleh menjadikan sesuatu perkara tu realiti. 





Monday, June 17, 2013

Aisyah is 5 month old

Aisyah da 5 month old, yeay...! Which mean she need to get her vaccination shot..

Alhamdulillah... aisyah tak nangis pun masa ambil injection tu... Very good girl... Love you sayang..
Berat aisyah at 5 month old da 6.8 kg... Hehe... Alhamdulillah.. My baby sihat walafiat.. 



Sunday, June 16, 2013

Happy Fathers' Day

Salam semua :)

Happy Fathers Day to all fathers in this world... Especially to my abah and hubby! :)

Cikgu Aziz bin Che Hassan, my abah my hero, mekacih jaga kak dan adik2 dari kecil sampai dewasa. Abah seorang yg tegas tapi sangat penyayang orangnya. Kalau sy sakit, abah akan tidur di lantai dalam bilik saya sebab risau takot tengah2 malam saya sakit. Masa saya pregnant, selalu cramp kaki, abah la yg selalu bangun tengah malam msa cramp kaki and urut ngan minyak panas. Masa saya pregnant, kaki sembap gler sebab kerja doctor ni berdiri, berlari je kejenya, so abah la yg urut kaki saya tiap kali balik kerja. Malam2 saya tak boleh tidur, abah akan baca qur'an sampai saya tertido. Banyak sangat jasa abah.. Hanya Allah yang dapat membalasnya. Tq Allah for giving me such a wonderful abah.. Sayang sangat2 kat abah T.T

To my husband, Mohd Asyran bin Mohd Noor, love of my life. Happy fathers day sayang. Semoga menjadi abi mithali to our little princess Aisyah. Masa ayang pregnant, abang jauh di KL sebab belajar, tapi abang tetap balik every 2 weeks semata2 nak teman ayg pegi antenatal check up or just balik untuk jumpa ayg je. Masa ayang dimasukkan ke hospital nak bersalin, abang teman ayng, seminggu abang berkampung di hospital. Walaupun suami tak boleh teman dalam ward perempuan, abng tetap tunggu ayg di bilik menunggu yang disediakan. Sepnjang ayang di hospital, tiap kali ayang kena pergi toilet, susah sangat, sakit sangat kat tempat operate. Abng dukung ayang and letak atas wheelchair , terharu T.T ... Sepanjang ayang berpantang, abang dan ummi yang uruskan baby kite. Even sampai sekarang pn, Aisyah da 5 month old, abang yang bangun malam tiap kali Aisyah nangis nk susu. Abang yg buat susu Aisyah malam2, abang yang tukar diapers Aisyah, abang yg basuh beyak Aisyah, hehe.. Mekacih sayang sebab faham ayg penat kerja and bnyak tolong ayang uruskan Aisyah:) love you hubby

Thursday, June 6, 2013

My bosses :)

Salam semua:)

Sekarang ni saya posting orthopedic. For now ada 5 orang houseman in this posting and start mid jun ni, tinggal 3 orang sebab 2 orang da habis posting. Memang penat sangat. Even yang 5 orang kerja pun da tak larat, inikan 3 orang je kerja. Huhu.. Terpaksa ubah shift kepada 24 hours oncall.

Tapi walaupun tak cukup orang, this posting still posting yang best for me sebab all my bosses baik, sporting, funny and understanding. MO's da macam adik beradik. Bergurau senda dan tolong menolong sesama diorang. Kelakar pulak tu. Pendek kata ortho memang best..:)

Abe long- nampak macam serious orangnya tapi kind hearted person. Nampak pendiam tapi kalau bergabung dengan abe ngoh and abe cik, memang riuh jugak la abe long ni. Abe ngoh and abe cik tu pulak suka usik abe long ni, pastu diorang gelak kuat2 especially abe ngoh, hehe. Yang best nya bila onkol dengan abe long, selalu sleep well, hahaha..

Abe ngoh- Suara memang kuat, nampak brutal sket tapi kind hearted and very funny. Suka tanya soalan kat kitorang, kalau kitorang tak dapat jawab, dia akan ajar. Masa ngah operate pun dia akan mengajar bnyak2, best. Sistematik orangnya. Ada superbike uolls, hehe. Suka bergabung ngan abecik pastu usik abe long, pastu gelak kuat2, haha... Kalau onkol dengan abe ngoh , jarang dapat sleep well, hehehe..

Abe cik- paling kelakar antara 3 beradik ni. Paling baik, tak pernah nampak dia marah. Asyik senyum and gelak je. Good looking orangnya. Suka jugak usik abe long. Jarang tanya soalan kt kitorang tapi kitorang yang suka tanya soalan kat abe cik ni, sebab dia suka ajar and baik, hehehe.. Kalau onkol ngan abe cik ni kadang2 sleep well, kadang dekat pagi baru boleh sleep, hahaha...

I'm enjoying my posting now.. Tq Allah :)
La tahzan, Allah kan ada:)

Pics from akad nikah abe ngoh :)

Abe ngoh ni adik ipar my sis:) akad nikah di buat d masjid telipot, kb. Alhamdulillah :)