Pages

Sunday, April 28, 2013

My princess~

Mommy update post blog masa ngah oncall!! Huhu

Saje je nk share progress tumbesaran aisyah, hehe. Tua2 seksok bole baca balik post2 lama.. ;)






Wednesday, April 24, 2013

Bad URTI



Typical me, tiap kali demam, tak boleh nk self limiting. Last2 nya kena makan ubat jgak, dengan izin Allah lpas makan ubat baru kebah. Orang lain relax je tak makan ubat, tak buat pape, tau2 da okey.

Actually da seminggu ada runny nose, demam suam2 kuku and batuk tak henti2. Tapi semalam memang tak bole tahan, menggigil, throbbing headache, rasa cm nk pecah kepala and sore throat yg tahap berdenyut2 and pedih tekak. Nk swallow air liur sendiri pn sakit smpai gelap mata. Teruk jgak demam kali ni. Mata pn pedih panas je and kua bnyak tahi mata, hehe. Sangat2 la.. Xtau nk describe. Sakit tubuh pn ada, loya2 pn ada.

So hari ni kena nekad pegi klinik amik ubat and rehat kt umah. Tak dapat nk pegi keje, huhu.. Nasib baik specialist faham and bagi kebenaran...

Saturday, April 20, 2013

Lepaking time~

Alhamdulillah..

Hari ni ada free time untuk lepak di bilik houseman bersama member2 sekerja. Boleh rehat sket sebab last night tidur lewat, Aisyah tak mau tidur, huhu.. Last2 pkul 2 pagi export Aisyah kat tok mi, hehe..

Suasana bilik HO, hehe


Friday, April 19, 2013

Annoying~

Agak annoying bila same issues, same problem.. Sengaja.. Hmmmm..

Thursday, April 18, 2013

Rindu anakku Aisyah Humaira

Rinduuunya kat aisyah, huhu. Malam ni onkol rasa macam lama pulak. Cepatla pagi, nak balik peluk cium aisyah.. Huhu

Abi send pic via 'we chat'. Aisyah da pandai pegang botol susu.. Biar betol !! Baru 3 bulan anak mommy ni. Pandai, bijak and baik. Nanti besar jadi anak solehah ye sayang...



Wednesday, April 17, 2013

Orthopaedic posting

BEST!!

Orthopaedic posting memang best. So far best la, hehe. Bos2 semua baik2 and sempoi. Agak mencabar jugak sebab most of the time spent kat casualty or operation theater. Especially motor-vehicle accident yang teruk2 tu berdebar jugak la nak manage. Alhamdulillah member2 dan bos2 banyak membantu.

Semoga Allah terus mempermudahkan kerja ku ini..



Saturday, April 13, 2013

After confinement....

assalamualaikum semua :)

alhamdulillah.... da almost 2 weeks saya start kerja balik after confinement leave for 90 days, hehe.
now slowly I can adapt with new posting (now orthopaedic posting). syukur alhamdulillah hubby da habis collect data for his master program and now hubby da bole writing kat rumah.

Aisyah tersayang bagi ummi dan hubby jaga. makin besar makin jadi happy babygirl. da pandai main, da pandai tegur2 orang sekeliling, da pandai bosan duduk sorang2. hehe. hubby download apps from fisher price, baby's apps, bagi Aisyah tengok, bukan main lagi dia gelak, hehe..

Yang tak best nya sekarang da makin kurang luangkan masa untuk Aisyah. Pergi kerja awal pagi dalam kol 6.30am, balik kerja da kol 9 malam. kesian Aisyah, huhu. takpela, nak habiskan housemanship je dulu, nanti kurang la skit working hours (kot) bila da jadi MO.