Pages

Saturday, October 13, 2012

She's a girl:)

Salam semua...

Yup, she's a girl... My baby is a girl.. Hehe... Alhamdulillah...
Yesterday morning after oncall, sebelum balik rumah singgah labour room kejap. Mintak tlong staff nurse scan sbab nk tgk jantina baby and my baby is a girl, insyaAllah...

Da agak da baby girl sebab org tua2 cakap perut saya boyot ke sisi. Kalau babyboy boyot ke depan. Lagipun alahan sy teruk di awal kandungan. Muntah pening letih loya toksah cakap sampaikan several times kena pegi emergency untuk amek IV drip n IV maxolon. Huhu. Selalunya kalau alahan kuat, it's mean babygirl, ni org tua2 yg cakap. Tak kisahla babygirl ke babyboy ke, dua2 mommy sayang, hehe.

Semalam send picture scan kat hubby, and he said ' B da dapat da gambar baby kite sayang, mis u n anak kite tu, hu'.. Sedih la pulak sebab hubby duk jauh. Kalo hubby ada duk sekali, mesti dia yang paling excited nak tau boboy ke gegurl.

Hari ni saya off day, ingat nak kuar shopping barang2 baby..:) mood: excited. Da terbayang da, semua pink la nanti jawabnya, hehehe.. Kalau hubby ada lagi2 best, shopping ngan hubby tp yg decide brg nk beli mestila mommy. Daddy tlg bwakkn brg, sebab daddy gagah perkasa, hehe.


Friday, October 12, 2012

Kerja oh kerja

Salam semua:)

Cakap pasal kerja memang tak pernah habis. Malam ni I oncall, macam biasala kat district hospital mcam tanah merah ni, oncall sorang2 je, tak cukup doctor. Kena cover wards, ICU, and emergency. Penat toksah cakapla tambah2 ngah pregnant gini. Kaki pn bengkak2 duk jalan naik turun tangga, huhu. Balik rumah abah tolong urut kaki, hubby duk jauh, kalau abang ada, abang yang urutkan, hehehe.. Sweet kan my hubby..

Malam ni oncall ada kelainan siket. Sebenarnya ni kali pertama experienced patient macam ni. Masa tengah duk attend new casses kat ward, tetibe dapat called from ICU, was informed by staff ICU yg patient restless. Terkezut jgakla, ingatkan sesak nafas ke, APO ke. Attended stat. Sampai sana rupanya patient tu acted very2 aggresive. Huhu..

Sampai je kat luar ICU, da bole dengar patient tu shouting. Masuk2 je tgk da ada 5 orang staff ngah strained patient tu. punyala dia shouting, scolded, spitting, kick boxing. MasyaAllah. Branula patient tu dahla trcabut gara2 agressive sgt, trpaksala pasang yg baru. Patient tu pulak baru nk cucuk dah dia kick tendang sume, susah gler.. Last2 dapat jgak. Tapi kena kick jgakla sekali kt dada, huhu. Seb baik tak kena perut yg boyot ni. Huhu... Sabar jela..

After 2x IM haloperidol and 3x aprazolam, barula dia nmpak sedated siket and calm siket. First time kena kick ngan patient. Huhu. Kol hubby tp xberjawab, agaknya da tido. Dah 2-3 pagi da pn. Tetiba rasa nak hubby stat! Hehe.. Takpela, esokla ngadu kat hubby. Hu... Serious rinduuuu hubby, bile abang nak abes master... Rinduu abang.. :(

Sunday, October 7, 2012

I phone kena format, huhu

Salam guys...

My I-phone kna format. Tak taula tetiba my phone tak bole nak on. Kua gambar apple and loading je, tak bole nak on. Ada la dekat 2-3 hari trpaksa guna phone lain. Leceh betol sebab sim card I phone kecik, nasib baik dapat template simcard tu and bole pasang kat phone lain.

Hubby ada ajar cara nk on kan balik phone tu tapi still tak bole jgak. So hubby suruh bawak gi celcom centre, tempat beli dlu. Nasib baik ada warranty lagi. Malangnya kena tinggal phone kat sana and it took 1-2 month untuk siap. Huhu. So hubby cakap xpayah la tinggal, tunggu dia balik and dia nak try baiki, kalo xdapat jgak, dia sendiri nak bawak ke apple centre kl.

So I pun gunala phone lain untuk sementara waktu, banyak contact number yang hilang, geram. My friend Dr Faisal, dia pandai bab2 I phone ni, sekali dia bole baiki and siap dalam masa sehari je, alhamdulillah. Memang tok bomoh apple dia tu, hehe. Esok janji nk belanja makan pizza, da mintak kebenaran hubby and hubby izinkan. Senangla nk update blog and fb bile my I phone da sembuh, hehe.. Tapi pictures and contact list and all my notes, games, ladang2 tak dapat diselamatkan, takde backup sebab sy xactivate I-cloud, huhu... Sedihnya.. Papepn better la dari xleh nk on lansung kan. Alhamdulillah...