Pages

Saturday, September 29, 2012

Jalan2 di Sunway Lagoon~

Salam semua

Hari ni last day saya and my bro kt KL. Hubby bawak kitorang pegi Sunway Lagoon. Tapi lewat siket sampai sana, lpas zohor baru sampai, huhu.

Sampai2 je, terus tukar pakaian and enjoy, hehe... Tapi saya jadi tukang amik gambar jola, I kan ngah pregnant, memang tak bole naik la mainan2 tu. kalo takat yang slow and mendamailan jiwa tu I naik la, yang lain tu tengoka ajola my hubby and my bro main. Takpe2, da bersalin nanti, da abes pantang, nak pegi lagi, haha..

Kitorang keluar btol2 da nk tutup (kol 6), tu pun lpas lena tiup wisel, haha.

Friday, September 28, 2012

Jalan2 di Putrajaya and Alamanda

Salam semua

Hari ni hari ke-4 saya dan my bro di KL. Hubby and I decided nak bawak my bro jalan2 di Putrajaya and Alamanda. After hubby abes kerja dia, around 3 pm kitorang pn bertolak ke sini. First pergi makan2 di Alamanda. Sizzling kat sini yang paling best pernah saya makan. Kalau pegi mall lain memang saya tak order sizzling tp kalo datang Alamanda, mesti makan sizzling, sedap sangat sizzling kat sini. Hubby n my bro mkn McD, hunby nk try burger baru, burger samurai tu. okeyla, not bad. I'm not burger lover, so don't ask my opinion tp hubby cakap sedap.

Then kitorang pergi round2 Putrajaya ni, tool some pictures. My bro nampak macam enjoy but me? Tired je memanjang, hu. Sejak pregnant ni, my effort tolerance makin reduce everyday. Jalan sikit je dah mengah n hypo. Kadang2 tu terlintas dalam hati aku ni ada sakit jantung ke? Cepat sanagt letih. Tak boleh naik tangga, penat yang tercungap2, huhu. Kesian kat hubby n my bro, because of me, pergerakan diorang pn limited. Nak buat cane, kena terima la kan? Hehe

Heres some pictures

Thursday, September 27, 2012

Jalan2 di KL

Salam semua..

Memandangkan saya cuti sekarang ni dan my second last bro baru abes UPSR exam, so i decided untuk bawak dia jalan2 di KL..

I'll be staying at my sister house at Shah Alam sebab nak main2 dengan baby umar yg tiut miut..

Kami bertolak on monday, samapi sini on Tuesday. Bawak kereta slow2 je sebab hubby penat, saya pulak tak dapek nk tolong drive sebab ngah sarat mengandung, sakit la pinggang yang teramat, huhu..

Da tiga hari kt KL ni, baru satu hari gi jejalan, sebab hubby bz ngn kerja dia, huhu.. InsyaAllah esok kalau hubby ada masa, gi jalan2 lagi. Ksian my bro, duk je terperap kt rumah, huhu..

My pregnancy's progrees is now 24 week~

Salam semua

Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi, di sebalik kesulitan yang sedang melanda diri ini, tetap ada sesuatu yang menggembirakan saya. My pregnancy !! ^^

For now da masuk 24 week ~ 6months. Da dapat rasa baby aktif bergerak dalam rahim mummy ni. Tapi bile mummy letak tangan daddy, baby diam terus, terus jadi 'jurus' , hehe... Kenapa? Takot daddy ke? Kecian daddy tak dapat lagi nk rasa baby gerak2..

Cuma sampai sekarang mummy tak pasti bile masa baby tido, bila masa baby mangun tito. Huhu... Kadang2 baby aktif waktu subuh, kadang2 aktif malam, kadang2 aktif 3-4 pagi, hehe.. Tak kesahla, janji baby sihat walafiat.

Semalam pergi Sogo ngan daddy, shopping barang2 untuk baby mommy ni. Mommy mcam manic sekejap bole pegi sana, soooo much nak beli. Tapi masalahnya tak pasti lagi babygurl ke babyboy. Last month da scan da tp tak nampak lagi.. Takpe, sikit masa lagi mommy gi scan lagi, bagi baby mommy ni besha siket ye.. Mommy taknak scan terlalu kerap, mommy tak nak expose kan baby ngn radiation.. So semalam mommy terpaksa restrict siket shopping until da tau jantina baby. Sampai naik lenguh kaki mommy ni duk shopping, window shopping., balik rumah je daddy kena urut kaki mommy..hehe. Thank you daddy:)






Tuesday, September 25, 2012

Ujian~

Salam semua....

Terasa sangat lama saya tidak mengepost entry baru untuk blog yang dah bersawang ni.
Akhirnya tergerak hati untuk mencoretkan, meluahkan serba sedikit isi hati ini.

Setiap orang tidak terlepas dari ujian dan halangan dalam hidup mereka, so am I.
Saya mengaku yang sekarang ni saya sedang mengalami salah satu ujian yang terbesar dalam hidup saya. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Hanya Allah je yang tahu perasaan saya, my real problem, my feeling, my heart.. Hanya Dia yang Maha Mengetahui. Entah bila msalah ini akan selesai. Tidak pernah terlintas dalam fikiran saya sebelum ini yang saya akan mengalami ini dan sedang mengalaminya sekarang. Bak kata suami, Allah  sayangkan hambanya bila Dia menguji seseorang hamba itu, dan kata seorang kawan (Dr Adila) , Allah tidak akan memberi ujian yang tidak dapat ditanggung oleh hambanya. Thank you dila for ur advise, Listen to my problem n thank sebab doakan saya dalam solatmu, hanya Allah je dapat membalas budi baik awk:)

Alhamdulillah sokongan suami, keluarga dan kawan2 rapat tidak pernah putus. Tidak dinafikan ada suara2 sumbang dan negative daripada mereka yang tidak memahami diri ini. Tidak mengapalah, setiap orang mempunyai pandangan masing2. Semoga Allah kuatkan semangat saya untuk menghadapi ujian ini.. What goes around, comes around.

Walaupun kini hidup tidak seceria dulu, tidur tidak selena dulu, hati tidak setenang dulu, but life must go on.. Saya cuba selagi terdaya. Bukan senang untuk memuaskan hati semua pihak, but i'll try my best. Next monday i'll be 'there' again and try again, hope everything will be fine again.