Pages

Tuesday, November 6, 2012

thank you abang~

sweeettt je my hubby ni...

suke post video kt blog tp tak cakap pn, tau2 je da ada kt blog...hehe..
dulu pun masa tengah kawan, abang suke buat simple things but sweet. rinduuunye kenangan zaman study kat universiti dulu. malam2 minggu, abang selalu bawak ayang pegi study kt main campus, sebab libry sana lagi besar and tutup lambat. abang suke conteng buku ayang dengan ayat2 cinta abang tu hehe. kadang2 tu abang suke letak notes ayat2 romantik dia tu dalam purse ayang la, dalam buku....nakal!! but sweet...hehe.

abang suke beli teddy bear yg kecik2 tu, yang ada love, even bukan hari special apa pun. tau2 je ada suprise. sekarang pun, da nak jadi ibu pn, abang still belikan bear kecik2 tu, pastu susun dalam kereta ayang. comellll je abang ni... thank you sayang.

Masa ayang posting kat HKL, kite berjauhan sebab abang kat Serdang,ayang kt KL. kite jumpa sekali seminggu. tiap kali jumpa, ada je benda yang abang belikan untuk ayang...coklat esp Hershey kisses tu, bunga ros, gula2, hehe... Dahla kantoi beli bunga ros sebelah blok hostel ayang, hehe. tp semua tu sgttt sweeeeeetttttt.

Dulu zaman belajar kat university, sebelum abang bawak kereta, kite selalu keluar dating naik bas and lrt. pastu ayang malu2 and bawak rumet teman, bam la selalu jadi mangsa ayang, hehe. bila jumpa je abang suka main handphone ayang and tau2 je ada suara dia yg dia record dalam phone org. paling tak bole blah suara abang nyanyi untuk ayang, haha. dahla reka sendiri lirik lagu, heheheh.  sweet memories.

Tiap kali ayang sakit, demam teruk, abang yang bawak ayang pegi Pusat Kesihatan UPM. even housemates ayang offer nak bawa ayang pegi klinik, ayang tak nak. nak jugak tunggu abang balik surau lepas isyak, sebab nak pegi klinik ngan abang...hehe...sorii susahkan abang.

tiap2 petang ayang mesti ajak abang teman ayang brisk walking around university tapi abang malu2 and segan dengan member2 surau abang. last2 nya ayang kua ngan housemates je. tapi hujung minggu abang teman jugak ayang brisk walk sebab tak nak ayang sedih, pastu sibuk rakam ngan handphone dia...hehe.. thank you syg sebab sudi temankan ayang.

dulu ayang tak makan dinner, konon2 nak jaga badan,hehe. tapi abang suka ajak ayang teman abang makan especially kalau hujung minggu, so kite share makanan yang sama sebab ayang tak nak makan banyak malam2. thanks syg sebab sudi share mknan ngn ayang.

abang suka buat surprise untuk ayang. antara surprise yang ayng xbole lupakan masa birthday ayang yang ke 23. masa tu ayang tengah kerja kt Hospital Tanah Merah. abang buat surprise yang terbesar ayang rasa. abang drive dari KL ke Kelantan semata2 nak buat surprise untuk ayang. sepanjang hari ayang kol abang tak jawab. sedih sangat time tu, abang macam lupa je birthday ayang. rupa2nya budak ucuk ni buat surprise. tau2 je da ada kat depan ward, hehe....sweet je. pastu siap belikan cheese cake black forest secret recipee untuk ayang. nasib baik bos bagi kelonggaran untuk jumpa abang, keluar lunch kejap ngan abang. thank you soooo much syg...

love you forever my dear hubby






Monday, November 5, 2012

Just fOr yoU...



Kau boleh acuhkan diriku
Dan anggap ku tak ada
Tapi takkan merubah perasaanku
Kepadamu

Kuyakin pasti suatu saat
Semua kan terjadi
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada


Kau boleh jauhi diriku
Namun kupercaya
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Aku yang rela terluka
Untukmu selalu

Saturday, October 13, 2012

She's a girl:)

Salam semua...

Yup, she's a girl... My baby is a girl.. Hehe... Alhamdulillah...
Yesterday morning after oncall, sebelum balik rumah singgah labour room kejap. Mintak tlong staff nurse scan sbab nk tgk jantina baby and my baby is a girl, insyaAllah...

Da agak da baby girl sebab org tua2 cakap perut saya boyot ke sisi. Kalau babyboy boyot ke depan. Lagipun alahan sy teruk di awal kandungan. Muntah pening letih loya toksah cakap sampaikan several times kena pegi emergency untuk amek IV drip n IV maxolon. Huhu. Selalunya kalau alahan kuat, it's mean babygirl, ni org tua2 yg cakap. Tak kisahla babygirl ke babyboy ke, dua2 mommy sayang, hehe.

Semalam send picture scan kat hubby, and he said ' B da dapat da gambar baby kite sayang, mis u n anak kite tu, hu'.. Sedih la pulak sebab hubby duk jauh. Kalo hubby ada duk sekali, mesti dia yang paling excited nak tau boboy ke gegurl.

Hari ni saya off day, ingat nak kuar shopping barang2 baby..:) mood: excited. Da terbayang da, semua pink la nanti jawabnya, hehehe.. Kalau hubby ada lagi2 best, shopping ngan hubby tp yg decide brg nk beli mestila mommy. Daddy tlg bwakkn brg, sebab daddy gagah perkasa, hehe.


Friday, October 12, 2012

Kerja oh kerja

Salam semua:)

Cakap pasal kerja memang tak pernah habis. Malam ni I oncall, macam biasala kat district hospital mcam tanah merah ni, oncall sorang2 je, tak cukup doctor. Kena cover wards, ICU, and emergency. Penat toksah cakapla tambah2 ngah pregnant gini. Kaki pn bengkak2 duk jalan naik turun tangga, huhu. Balik rumah abah tolong urut kaki, hubby duk jauh, kalau abang ada, abang yang urutkan, hehehe.. Sweet kan my hubby..

Malam ni oncall ada kelainan siket. Sebenarnya ni kali pertama experienced patient macam ni. Masa tengah duk attend new casses kat ward, tetibe dapat called from ICU, was informed by staff ICU yg patient restless. Terkezut jgakla, ingatkan sesak nafas ke, APO ke. Attended stat. Sampai sana rupanya patient tu acted very2 aggresive. Huhu..

Sampai je kat luar ICU, da bole dengar patient tu shouting. Masuk2 je tgk da ada 5 orang staff ngah strained patient tu. punyala dia shouting, scolded, spitting, kick boxing. MasyaAllah. Branula patient tu dahla trcabut gara2 agressive sgt, trpaksala pasang yg baru. Patient tu pulak baru nk cucuk dah dia kick tendang sume, susah gler.. Last2 dapat jgak. Tapi kena kick jgakla sekali kt dada, huhu. Seb baik tak kena perut yg boyot ni. Huhu... Sabar jela..

After 2x IM haloperidol and 3x aprazolam, barula dia nmpak sedated siket and calm siket. First time kena kick ngan patient. Huhu. Kol hubby tp xberjawab, agaknya da tido. Dah 2-3 pagi da pn. Tetiba rasa nak hubby stat! Hehe.. Takpela, esokla ngadu kat hubby. Hu... Serious rinduuuu hubby, bile abang nak abes master... Rinduu abang.. :(

Sunday, October 7, 2012

I phone kena format, huhu

Salam guys...

My I-phone kna format. Tak taula tetiba my phone tak bole nak on. Kua gambar apple and loading je, tak bole nak on. Ada la dekat 2-3 hari trpaksa guna phone lain. Leceh betol sebab sim card I phone kecik, nasib baik dapat template simcard tu and bole pasang kat phone lain.

Hubby ada ajar cara nk on kan balik phone tu tapi still tak bole jgak. So hubby suruh bawak gi celcom centre, tempat beli dlu. Nasib baik ada warranty lagi. Malangnya kena tinggal phone kat sana and it took 1-2 month untuk siap. Huhu. So hubby cakap xpayah la tinggal, tunggu dia balik and dia nak try baiki, kalo xdapat jgak, dia sendiri nak bawak ke apple centre kl.

So I pun gunala phone lain untuk sementara waktu, banyak contact number yang hilang, geram. My friend Dr Faisal, dia pandai bab2 I phone ni, sekali dia bole baiki and siap dalam masa sehari je, alhamdulillah. Memang tok bomoh apple dia tu, hehe. Esok janji nk belanja makan pizza, da mintak kebenaran hubby and hubby izinkan. Senangla nk update blog and fb bile my I phone da sembuh, hehe.. Tapi pictures and contact list and all my notes, games, ladang2 tak dapat diselamatkan, takde backup sebab sy xactivate I-cloud, huhu... Sedihnya.. Papepn better la dari xleh nk on lansung kan. Alhamdulillah...

Saturday, September 29, 2012

Jalan2 di Sunway Lagoon~

Salam semua

Hari ni last day saya and my bro kt KL. Hubby bawak kitorang pegi Sunway Lagoon. Tapi lewat siket sampai sana, lpas zohor baru sampai, huhu.

Sampai2 je, terus tukar pakaian and enjoy, hehe... Tapi saya jadi tukang amik gambar jola, I kan ngah pregnant, memang tak bole naik la mainan2 tu. kalo takat yang slow and mendamailan jiwa tu I naik la, yang lain tu tengoka ajola my hubby and my bro main. Takpe2, da bersalin nanti, da abes pantang, nak pegi lagi, haha..

Kitorang keluar btol2 da nk tutup (kol 6), tu pun lpas lena tiup wisel, haha.

Friday, September 28, 2012

Jalan2 di Putrajaya and Alamanda

Salam semua

Hari ni hari ke-4 saya dan my bro di KL. Hubby and I decided nak bawak my bro jalan2 di Putrajaya and Alamanda. After hubby abes kerja dia, around 3 pm kitorang pn bertolak ke sini. First pergi makan2 di Alamanda. Sizzling kat sini yang paling best pernah saya makan. Kalau pegi mall lain memang saya tak order sizzling tp kalo datang Alamanda, mesti makan sizzling, sedap sangat sizzling kat sini. Hubby n my bro mkn McD, hunby nk try burger baru, burger samurai tu. okeyla, not bad. I'm not burger lover, so don't ask my opinion tp hubby cakap sedap.

Then kitorang pergi round2 Putrajaya ni, tool some pictures. My bro nampak macam enjoy but me? Tired je memanjang, hu. Sejak pregnant ni, my effort tolerance makin reduce everyday. Jalan sikit je dah mengah n hypo. Kadang2 tu terlintas dalam hati aku ni ada sakit jantung ke? Cepat sanagt letih. Tak boleh naik tangga, penat yang tercungap2, huhu. Kesian kat hubby n my bro, because of me, pergerakan diorang pn limited. Nak buat cane, kena terima la kan? Hehe

Heres some pictures

Thursday, September 27, 2012

Jalan2 di KL

Salam semua..

Memandangkan saya cuti sekarang ni dan my second last bro baru abes UPSR exam, so i decided untuk bawak dia jalan2 di KL..

I'll be staying at my sister house at Shah Alam sebab nak main2 dengan baby umar yg tiut miut..

Kami bertolak on monday, samapi sini on Tuesday. Bawak kereta slow2 je sebab hubby penat, saya pulak tak dapek nk tolong drive sebab ngah sarat mengandung, sakit la pinggang yang teramat, huhu..

Da tiga hari kt KL ni, baru satu hari gi jejalan, sebab hubby bz ngn kerja dia, huhu.. InsyaAllah esok kalau hubby ada masa, gi jalan2 lagi. Ksian my bro, duk je terperap kt rumah, huhu..

My pregnancy's progrees is now 24 week~

Salam semua

Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi, di sebalik kesulitan yang sedang melanda diri ini, tetap ada sesuatu yang menggembirakan saya. My pregnancy !! ^^

For now da masuk 24 week ~ 6months. Da dapat rasa baby aktif bergerak dalam rahim mummy ni. Tapi bile mummy letak tangan daddy, baby diam terus, terus jadi 'jurus' , hehe... Kenapa? Takot daddy ke? Kecian daddy tak dapat lagi nk rasa baby gerak2..

Cuma sampai sekarang mummy tak pasti bile masa baby tido, bila masa baby mangun tito. Huhu... Kadang2 baby aktif waktu subuh, kadang2 aktif malam, kadang2 aktif 3-4 pagi, hehe.. Tak kesahla, janji baby sihat walafiat.

Semalam pergi Sogo ngan daddy, shopping barang2 untuk baby mommy ni. Mommy mcam manic sekejap bole pegi sana, soooo much nak beli. Tapi masalahnya tak pasti lagi babygurl ke babyboy. Last month da scan da tp tak nampak lagi.. Takpe, sikit masa lagi mommy gi scan lagi, bagi baby mommy ni besha siket ye.. Mommy taknak scan terlalu kerap, mommy tak nak expose kan baby ngn radiation.. So semalam mommy terpaksa restrict siket shopping until da tau jantina baby. Sampai naik lenguh kaki mommy ni duk shopping, window shopping., balik rumah je daddy kena urut kaki mommy..hehe. Thank you daddy:)






Tuesday, September 25, 2012

Ujian~

Salam semua....

Terasa sangat lama saya tidak mengepost entry baru untuk blog yang dah bersawang ni.
Akhirnya tergerak hati untuk mencoretkan, meluahkan serba sedikit isi hati ini.

Setiap orang tidak terlepas dari ujian dan halangan dalam hidup mereka, so am I.
Saya mengaku yang sekarang ni saya sedang mengalami salah satu ujian yang terbesar dalam hidup saya. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Hanya Allah je yang tahu perasaan saya, my real problem, my feeling, my heart.. Hanya Dia yang Maha Mengetahui. Entah bila msalah ini akan selesai. Tidak pernah terlintas dalam fikiran saya sebelum ini yang saya akan mengalami ini dan sedang mengalaminya sekarang. Bak kata suami, Allah  sayangkan hambanya bila Dia menguji seseorang hamba itu, dan kata seorang kawan (Dr Adila) , Allah tidak akan memberi ujian yang tidak dapat ditanggung oleh hambanya. Thank you dila for ur advise, Listen to my problem n thank sebab doakan saya dalam solatmu, hanya Allah je dapat membalas budi baik awk:)

Alhamdulillah sokongan suami, keluarga dan kawan2 rapat tidak pernah putus. Tidak dinafikan ada suara2 sumbang dan negative daripada mereka yang tidak memahami diri ini. Tidak mengapalah, setiap orang mempunyai pandangan masing2. Semoga Allah kuatkan semangat saya untuk menghadapi ujian ini.. What goes around, comes around.

Walaupun kini hidup tidak seceria dulu, tidur tidak selena dulu, hati tidak setenang dulu, but life must go on.. Saya cuba selagi terdaya. Bukan senang untuk memuaskan hati semua pihak, but i'll try my best. Next monday i'll be 'there' again and try again, hope everything will be fine again.


Monday, May 14, 2012

Tips...


Kadang2 kita sbg suami ni xperasan yg kita keras hati kn, asyik nk marah je...
ni tips yg berguna utk pasangan kita, just untuk yg brgelar isteri je ea...(diri sndri yg keras hati mmg x prasan la,hope hubungan yg halal ni kekal sampai ke syurga ;) ...)


Zikir Untuk Melembutkan Hati SUAMI

Zikir ini elok diamalkan oleh isteri yang mahu hati suaminya menjadi lembut hati

1. Ya Aziz
2. Ya Jabbar
3. Ya Mutakabbir

Selepas membacanya beberapa kali, hembuskan ke atas suami sekiranya suami tidak perasan. Atau isteri membacanya waktu suami tidur nyenyak. Hembuskanlah di tapak tangan dan letakkan di hati (dada) suami. Mudah-mudahan Allah lembutkan hatinya. Bila hati sudah lembut, mudahlah dibuka kunci perhubungan atau pintu perbincangan.

4. Amalkan doa ini: "Ya Allah, lembutkanlah hatinya (suami) sepertimana Engkau lembutkan besi"



InsyaAllah...hati setiap manusia berada dalam genggaman Allah swt. Hanya Allah boleh bolak-balikkn hati hamba nya dgn mudah, ;)


ni utk lembutkn hati ea, bukan nk wat suami jd lembut cm sotong,he... 

Sunday, May 13, 2012

it's BBQ time!!!

assalamualaikum semua :)

Hye everyone. may all of you had a great day today. Alhamdulillah to Allah for His rezeki to us. Semalam, saya dan adik-adik came out with a brilliant idea, kami buat BBQ kat rumah. I'm so glad we did it because it was so much fun. Initially saya dan adik-adik nak pergi makan Mc Donald at KB Mall, tapi macam tiap kali saya off je, gi makan fast food. Tak elok untuk kesihatan, then I just voiced out my idea untuk buat BBQ and guess what? Positive response!! So apa lagi, my sis and I rushed to TESCO and bought all alat-alat untuk BBQ. We bought chicken thigh, chicken wings, prawns, sausage, BBQ sauce, and honey. ^^ We're planning for homemade ayam madu BBQ.. nyuuuummmmyyyy
 Sampai je kat rumah saya terus prepared and marinate all the ingredients with BBQ sauce. Honey tu I saved it for last, kiranya buat sapu masa bakar nanti. I marinate the chickens, prawns and sauseges for about 3-4 hours, and I just cant wait any longer for bakar them, haha. My boys prepared arang and tempat BBQ, and my sis and I, we grilled our own ayam madu by ourselves. Hasilnya memang finger lickin, soooo good, hehe. Cepat je habis kena kebas ngan my bros and sis and me, hehe

marinated with BBQ sauce

they're on grill ^^

almost done

tadaaaa.....siap ~_^


adik-adik shaye=)


Thursday, May 10, 2012

majlis sambut menantu 12/3/12

assalamualikum

majlis menyambut menantu diadakan dua hari selepas hari persandingan. kami tak bersanding pun masa majlis sambut menantu ni, just makan beradab dan bilik pengantin je. simple and sweet gitu, hehe. tema kat sebelah suami gold. berdebar gler kot first time pergi sana. rasa macam serba tak kena je. kalau kat rumah riuh je borak2 dengan adik2...kat sana saya jadi pendiam and pemalu gitu....wekk *sila muntah* hehe. 
masa semua family and kaum kerabat balik, meninggalkan daku keseorangan, memang janggal giler. feeling tu rasanya sama je masa mula2 masuk asrama, masa kat matrix. macam homesick pun ada. da jadi bini orang pun still rasa gitu lagi, tapi memang itulah perasaan saya. 
pagi2 bangun awal kot, buat air teh o,haha. kat rumah umi yang selalu buatkan, hehe. tapi parents in law saya sangat2 lah baik, nenek, adik2 ipar dan abnag ipar saya pun semua dapat terima saya dengan baik. alhamdulillah sangat2. syukur pada mu ya Allah kerana mengurniakan ku keluarga yang sangat baik dan mengambil berat tentang ku. bertambah lagi keluarga saya. our big big family. ;)


aksi nerap...hehe



honeymoon

assalamualaikum 

sebenarnya kitorang tak de lah honeymoon sangat pun sebab saya tak de cuti lebih..tak dapat nak pergi tempat jauh2, dapat pergi yang dekat je. itupun selepas seminggu kawen baru berpeluang untuk jalan2 dengan suami. habis je majlis sambut menantu, saya terus bertugas semula, sedih giler rasa. tapi nak buat macam mana, da menjadi tanggungjawab saya, redha jela..
kalau ikutkan hati saya nak pergi honeymoon di tempat lain, kat mana tu biarlah rahsia dulu sebab belum tercapai lagi hajat di hati. kami sempat jalan2 di terengganu, di negeri kelahiran suami, banyak tempat menarik di sana, resort2 dia pun lawa, yang paling saya nk pergi resort kat sana ---> The Aryani Resort. tapi masa kami pergi sana, the aryani da fully booked. itula sape suruh tempah last minute. bukan sengaja tapi sebab cuti tak lulus lagi awal2 tu, huwaaaaa... kemudian kami ada pergi cameron highland jugak, memang cantik tempat tu dan sangat sejuk. terlintas jugak di fikiran nanti MO nak mintak kerja kat cameron, hehe. hubby pun setuju, tapi itu hanyalah angan2 yang datang secara tiba2 je. jauh lagi masa depan, kita hanya mampu merancang, Allah SWT yang menentukan segalanya.


love him forever...<3

snap2 abang tengah drive...:)

my turn pulak,hehe

newly wed:)
orang nak ambik gambar, dia pun cbuk nak enter frame...hubby cyg
di ladang strawberry..

abang with chocolate fondue and strawbeery sundae....nyummmyyyy ^^




bunga segar di cameron

dinner with steamboat di malam yang dingin memang sangat best

Cameron Valley tea farm....saujana mata memandang...masyaAllah




my wedding 9/3/12

assalamualaikum...

alhamdulillah, akhirnya tercapai jugak hajat saya nak post about my wedding. 9 March 2012 adalah tarikh yang sangat2 bermakna buat saya kerana pada hari inilah saya sah menjadi isteri orang. isteri kepada Mohad Asyran Mohd Noor. waah tak sangka da jadi isteri orang sekarang, hehe. syukur dengan segala nikmat Allah kurniakan kepada saya dan kawan2 semua. dulu zaman sekolah dulu, selalu tertanya2 sapela agaknya yang akan menjadi suamiku, macam mana rupanya, kelakuannya. nah, sekarang da terjawab. hehe. tq Allah.
 nak cerita la seket bagaimana perasaandi saat sebelum dan semasa sah menjadi isteri orang ni.hehe..sebenarnya pada minggu terakhir sehinggalah hari terakhir sebelum majlis akad nikah, saya stiil kerja, sebab cuti memang sangat limited, cukup2 untuk majlis je. nasib baik ramai yang tolong, terima kasih semua terutamanya umi abah ayahsu, su dan yang lain2. malam sebelum akad nikah, mata memang susah nk lelap, asyik duk teringat hari esok je. walaupun tido lambat malam tu, tapi esoknya awal giler bangun. semangat semacam je nk bangun pagi, hehe. pagi tu top up lagi inai di jari,hehe. dalam pukul 9 pagi, mak andam da sampai dengan pembantu dia. siap2 pakai n make up sume dalam pkul 11.30 pagi.walaupun duk dalam bilik aircond, still berpeluh, berdebar kot.hehe. alhamdulillah tak lama kemudian pihak lelaki sampai. akad nikah berjalan lancar dan dengan sekali lafaz sahaja saya sah menjadi isteri kepada abang asyran. TQ Allah.


sebelum akad nikah....dup dap dup dap...hehe

alhamdulillah....sesudah akad nikah...syukur Ya Allah

di hari persandingan...tema peach..

belarok...hehe

bersama adik ipar shaye...miss ayu;)

pic ni credit  to adik ipar shaye miss ayu....cantik and kreatif kan gambar dia.. tq ayu;)