Pages

Sunday, July 24, 2011

utk Cik Amirah Saihah Aziz

kesian dy, tensen jd docter pelatih ea...

sabar la bnyak2 deh, tiada yg datang brgolek, dulu nk lepas medic punye study pn, kena tahan 5 thn kn?

so, xde alasan la awak x leh buat H.O yg 2 thn ni...



Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Chorus
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Ulang Chorus

Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok

Monday, July 11, 2011

had great time today^^

thanks to asyran sebab sudi bawak saya pegi jalan2 dari pagi sampai malam...
esok saya da xleh cuti, jalan2 lagi da....da start induction, da start keje,huhu

kesian kt dy, penat sampaikan balik2 je terus tido...hehe
i really2 had a great time today...
sogo, jalan tar, sungai wang, times square, dinner at taman warisan and tengok pertunjukan bunga api di putrajaya, tq so much for your time....






Sunday, July 10, 2011

dinner for lecturers from former medic student upm batch 2006-2011

alhamdulillah....

petang ni saya sampai kl around 6.15pm...
terus pegi grand season hotel, for the dinner...
memang tak sabar, sebab da lama rasanya cuti, tak jumpa kawan2 tercinta

lepas maghrib, majlis bermula
at last, dapat jugk jumpa member2 dan lecturers
lepas rindu setelah almost 2 months cuti...
bnyak jugakla dapat soalan cepu mas, 'bila nak kawen mira?' hehe
errr, i don't have the answer yet, sori kawan2.,...

lusa, 12 july, start my induction course at hotel putra kl
semakin dekat dengan tarikh induksi, semakin dekat la tarikh aku kena keje...huhuhu
it's okey, da memang menjadi tanggungjawab ku....
suka ke tak suka ke, kena terima jugak...
sampai bila takkan pandai kalau asyik takut je kan, so redha jela...
i'll try my best=)


here some pictures from the dinner
  

another sweet memories in my life...=)

Wednesday, July 6, 2011

cakap je pandai.....

post kali ni di tujukan khas untuk talam dua muka
sape yang makan cili, terasa la pedasnya

cakap je pandai, or ore kelate sebut 'keceh jah panda...'
sesetengah manusia ni, cakap je pandai, tapi tak kaba diri sendiri supo tulo jah...or even worse...

ni la yang ore panggil 'kuman seberang laut nampak, gajah depan mata tak nampak'
celik mata luas2 sket, tengok sekeliling, cermin diri sendiri, pkir molek, then baru kecek...!!!
kecek mengalahkan murai, bermadah2, tapi gak tingkah laku????ntah lerrrrrrrr..... lu pikir la sendiri
buat aku nak tergelak jer....haha
sori lerr, terkasar bahasa la pulak...

kalau setakat tu jer perangai, baik diam...buat malu jer...
ok, aku memang pissed off dengan manusia yang macam ni
hipokrit !!!

Sunday, July 3, 2011

another new chapter of my life...

salam semua...
sedar tak sedar, makin hari makin meningkat usia..

as much as i want to stay young, it is as much as i want to know what is going to happen tomorrow..
rasa teruja pun ada, rasa takut pun ada

zaman belajar da habis...
i'm going to miss every moment of university's life for the rest of my life
tha past is pass, history already...so, i have to move on with my life
it is up to me to decorate my future life, but of course, kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang menentukannya

new zone of my life is happening
in several days, i will be going to kl for my induction course
i'm proud of myself and bersyukur kpd-Nya...semuanya rezeki ALLAH...
then, bermulalah kehidupan baru as government servant..

keje rajin2, sabar bnyak2 dengan ujian yg bakal melanda,...hehe
i must willing to learn, compete, and have passion in my job...
it's okey to make mistake because it is part of the learning process
however, in reality life as a doctor, i'm hoping not to make big mistake that can cause disaster to other people
i will do whatever it takes to be a good doctor..insyaALLAH..
hopefully when i grow old, become a grandmother later, i have a lot of things to be storied to my grandchild,hehe (da berangan jadi nenek la pulak)

at the same time buat preparation for another big event in my life...
my wedding...hopefully segala2nya berjalan lancar
this is my big day, i want it to be perfect, just the way i have been dreaming of before
i want it to be the day to be remembered of for the rest of my life

Friday, July 1, 2011

surat induksi from kkm da sampai....alhamdulillah~

alhamdulillah....
setelah lama berteka teki (chewah;p), surat induksi smpai jugak kat rumah aku ni
tarikh induksi 12 july...tiket return da tempah siap2, baju-baju da pack half, semua documents da masuk bag da....semangat la pulak...hehe

saya dapat tempat induksi di hotel putra, kl....half of my friend ada yg dapat melaka
tak kisahlah mana2 pun, janji dapat..

syukur sangat di atas rezeki yang ALLAH kurniakan
tak sabar rasanya nak kerja, takot pun ada
habis je induksi, terus kena daftar diri kat hospital yang dah ditetapkan
mintak2 la dapat HKB...dekat dengan rumah=)
tapi yang pastinya otakku macam da berkarat sikit sebab lama sangat da tak bukak buku...huhu
semoga segala2nya berjalan lancar

untuk asyran, thanks sebab banyak tolong saya, bagi semangat, nasihat...sumelah...thanks =)
nanti leh jumpa 10 hb ni....^_^
my first salary nanti, my turn pulak belanja abang...=)