Pages

Monday, May 30, 2011

hati ini....

assalamualaikum kawan2....
alhamdulillah, hari ini sy masih lagi diberi kesempatan untuk hidup di atas bumi ALLAH SWT...

tajuk kali ini 'hati ini'....
sebenarnaya saya nk share apa yang terbuku dalam hati saya di detik ini,hehe
tak ada yang gempak-gempak pon, sekadar coretan untuk membanyakkan bilangan post dalam blog ini=)

sebenarnya banyak benda yang ingin di kongsikan dengan kawan2 di sana yang sudi membaca blog saya
bnyak benda yang terbuku, ada yang boleh di kongsikan di sini, ada yang terlalu privasi
bnyak benda2 baik dan kurang baik berlaku dalam hidup saya lately...
rasanya saya akan share yang baik2 saja....sedap sikit mata nak membacanya kan?hehe

makin hari makin ramai kawan2 yang bertunang, kahwin....aku?hmmm...
terdetik dalam hatiku ingin merasai detik2 bahagia seperti mereka
agaknya bagaimana perasaan menghitung hari bahgia di ijabkabulkan dengan suami, jodoh yang ALLAH telah tetapkan sejak azali lagi
perasaan menjadi seorang isteri
perasaan melayari bahtera rumah tangga bersama suami tersayang
perasaan menjadi seorang ibu kepada anak2 kurniaan ALLAH swt
sesungguhnya perkahwinan itu suatu yang sungguh indah, mengikut sunnah rasulullah, menghindarkan maksiat, mendapat zuriat, meramaikan ummat nabi muhammad dan memenuhi fitrah manusia....
kita hanya mampu merancang, memilih, tapi ALLAH yng menentukan
semoga bakal suami ku nanti dapat membimbingku ke jalan ALLAH SWT....insyaALLAH...

mungkin sudah tiba masa untukku buat solat istikharah, mintak petunjuk dari ALLAH...
tak kisahlah siapa bakal suami ku, yang penting dia seorang yang beriman, cukup solat 5 waktunya, puasanya, boleh memberi nafkah zahir dan batin dengan sempurna...

di kesempatan ini saya nk ucapkan tahniah buat mimi dan sobe diatas perkahwinan diorang, dan juga buat ili dan hazwan di atas pertunangan yang akan di lansungkan pada hari sabtu ni....
tahniah again.....

senyum sokmo=)
salam

Thursday, May 26, 2011

da dapat surat perlantikan SPA....yeay ^_^

alhamdulillah..surat yang di tunggu2 da sampai...

kawan2 yang kt selangor da dapat lagi awal...aku lak kat kl sekarang sebab ada appointment dengan doctor...
risau giler bile surat SPA tak sampai2 lagi
tapi tadi ummi cakap surat da sampai...alhamdulillah...

dah sah la aku kakitangan kerajaan UD41 sekarang...hehe
bnyak benda kena settle kan...
kena buat surat aku janji, medical check up, and so on...
kena balik kelantan cepat2 untuk settlekan sume tu..

sekarang kena tunggu surat dari KKM pulak...surat induksi
mintak-mintak la dapat keje kat HKB...dekat dengan rumah...=)

Sunday, May 22, 2011

koyak kertas Pn bole wat Baby Gelak giler2 punyer...

mmg x bole blah la baby ni, gelak sakan, haha...


Baby Laughing Hysterically ! brought to you by Prank Videos

A tribute to her... :)

pening Btol nk wat proposal utk master ni, bnyak plak ana punyer supervisor wat correction (with 's',huhu)...

ahh...xleh ni,release tension jap, emmm...

da lame ase nye x explore photoshop, da hilang da kepakaran mengedit gmbr2,haha...

best jgk ni,leh edit gmbr my 'special one'..he...

blog ni pn da lame x der entry baru, almaklumlah,tuan punyer da balik kmpg brcuti...

harap dy sihat sokmo lah...;X

Wednesday, May 4, 2011

Caj bateri anda dgn Solat!

tips untuk cergas dlm bekerja or study.(utk diri sendiri jgk ni,huhu)